2019-11-25 08:22:16• hírek • Blikk.hu

Intézetbe zárnák Terry Black lányát

Haza kell költöznie Magyarországra Terry Black gyermekeinek!

Fanny (14 ) és Dani (18) ugyan évek óta Münchenben él, most a gyámjukkal mégis kénytelenek visszatérni Magyarországra, különben a kislány egy német intézetbe kerülhet. A gyerekek ugyanis az édesapjuk, Terry Black szeptemberi halála óta árvák. Árvai Mónika ugyan vállalta az elhunyt végakarata szerinti gyámságot, ám a német hatóság azóta sem bólintott rá hivatalosan, hiába gondoskodik saját megtakarított pénzét felélve a gyerekekről. Mostanra végképp ellehetetlenült a helyzetük, így kénytelen volt az asszony itthon is megkezdeni a gyámsági eljárást. Úgy döntött, haza kell költözniük, különben Fannyt elkerülhetetlenül intézetbe viszik.
 

Mint azt a Blikk megírta, Terry Black halála előtt 8 hónapig nem fizette a lakbért, a több mint hárommillió forintos adóság miatt el kell hagyniuk a lakást.
 

– A rezsitartozás is csak nő, villanyszámlát se kapok, mert Terry volt a szerződött fél. Bármelyik pillanatban jöhetnek kilakoltatni, amivel egyszerre a gyámhatóság is érkezik, és Fannyt elviszik intézetbe. Mivel itt nincs munkahelyem, nem tudok másik lakást keresni, lakás nélkül pedig munkát. Ez egy ördögi kör – panaszolta lapunknak Mónika. A gyámhatóság ráadásul egyetlen fillérrel sem támogatta eddig az árvákat, sem a róluk gondoskodó asszonyt.
 

– Legalább fél év lenne, ha minden rendben van is, mire megkapom a gyámságot, ami jelenleg teljesen esélytelen. Pécsett viszont van lakásom és egy félig kész szépségszalonom, ahol azonnal tudnék dolgozni és gondoskodni tovább a gyerekekről – érvelt Mónika, hogy miért is indította el idehaza is a gyámság kérelmezését.
 

– Nagyon segítőkészek voltak, megértették a problémánkat. Nem engedhetem, hogy Fanny intézetbe kerüljön, szerencsére a kislány is szeretné ezt elkerülni, inkább hazaköltözne velünk – vázolta fel Mónika a tarthatatlan helyzetüket. Dani az apja halála után két héttel nagykorú lett, őt már nem fenyegeti, hogy állami gondozásba kerülhet.
 

– Mónira bízom a döntést. Természetesen hiába élünk gyerekkorunk óta Németországban, mivel nem kaptunk semmiféle segítséget itt, oda kell költöznünk, ahol van lakásunk és munka. Ha kell, én magam is dolgozni megyek tanulás helyett, csak ne kerüljünk utcára – mondta a még iskolába járó fiú.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: